مصرف مواد غذایی با قند افزوده ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد – مطالعه
قبل از اعلام خبر، اگر کسب و کار دارید پیشنهاد میکنیم روی کلمه سایت تبلیغات کلیک کنید تا بتوانید باعث دیده شدن کسب و کارتان بشوید،
مصرف مواد غذایی با قند افزوده ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد – مطالعه
به گفته دانشمندان، مصرف غذاهای حاوی قندهای افزوده – مانند نوشابه، بستنی و کیک – ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد.
محققان دریافتهاند که افرادی که در ایالات متحده بیشترین مصرف قندهای افزوده را داشتند، تقریباً 40 درصد بیشتر احتمال دارد که به سنگ کلیه مبتلا شوند.
آنها گفتند که این ارتباط در میان آسیایی ها و همچنین بومیان آمریکا شایع تر است.
اما محققان خاطرنشان کردند که مطالعه آنها که در مجله Frontiers منتشر شده است، نشان نمی دهد که قندهای افزوده شده دقیقا چگونه خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهند.
دکتر شان یین، نویسنده اصلی، محقق در بیمارستان وابسته کالج پزشکی سیچوان شمالی، نانچونگ، چین، گفت: “مطالعه ما اولین مطالعه ای است که ارتباط بین مصرف قند افزوده و سنگ کلیه را گزارش می کند.
“این نشان میدهد که محدود کردن مصرف شکر افزوده ممکن است به جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک کند.”
طبق گزارش انجمن جراحان ارولوژی بریتانیا، از هر 11 نفر یک نفر در طول زندگی خود علائم سنگ را نشان می دهد.
عوامل خطر شناخته شده عبارتند از چاقی، بیماری التهابی روده، دیابت، و بالغ بودن مرد.
برای این مطالعه، دکتر یین و همکارانش داده های بیش از 28000 نفر را که بخشی از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده (NHANES) بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
میزان مصرف روزانه قندهای افزوده شده هر فرد از مصرف غذا و نوشیدنی گزارش شده توسط خود تخمین زده شد.
آنها همچنین امتیاز شاخص تغذیه سالم (HEI-2015) را بر اساس غذایی که خوردهاند دریافت کردند، چه غذاهای مفیدی مانند میوهها، سبزیجات و غلات کامل یا گزینههای کمتر سالم مانند غلات تصفیهشده یا چربیهای اشباع شده .
محققان عواملی مانند جنسیت، سن، نژاد یا قومیت، درآمد، شاخص توده بدنی، امتیاز HEI-2015، وضعیت سیگار کشیدن، و اینکه آیا افرادی که در مطالعه شرکت کردند سابقه دیابت داشتند یا خیر، تنظیم کردند.
>
محققان گفتند افرادی که بیش از 25 درصد از کل انرژی خود را از قندهای افزوده دریافت می کنند، 88 درصد شانس بیشتری نسبت به افرادی داشتند که کمتر از 5 درصد از کل انرژی خود را از قندهای افزوده دریافت می کردند.
نتایج همچنین نشان داد که افراد زیر سطح فقر در مقایسه با افرادی که در سطح فقر یا کمی بالاتر از آن هستند، احتمال بیشتری برای ابتلا به سنگ کلیه در معرض قندهای افزوده بیشتری دارند.
دکتر یین گفت: “مطالعات بیشتری برای بررسی ارتباط بین قند افزوده شده و بیماریهای مختلف یا شرایط پاتولوژیک با جزئیات مورد نیاز است.
“به عنوان مثال، چه نوع سنگ های کلیه بیشتر با مصرف قند اضافه مرتبط هستند؟
“چقدر باید مصرف قندهای اضافه شده خود را کاهش دهیم تا خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهیم؟
“با این وجود، یافته های ما در حال حاضر بینش های ارزشمندی را برای تصمیم گیرندگان ارائه می دهد.”
اگر به دنبال محصول یا خدماتی هستید پیشنهاد میکنیم روی کسب و کار کلیک کنید تا وارد بخش کسب و کار های ایران بشوید و به راحتی بتوانید با کسب و کار ها ارتباط بگیرید، حال اگر به ورزش علاقمندید پیشنهاد میکنیم روی کلمه اخبار ورزشی کلیک کنید تا وارد سایت ورزش بشوید همچنین اگر به بازار مالی علاقمندید روی اخبار ارزدیجیتال، فارکس و بورس کلیک کنید تا وارد سایت اینترباز بشوید.
پیشنهاد میکنیم از دیگر مقالات ما هم دیدن بفرمایید.